top of page
IMG_0002.jpg

Kundalini Yoga

Je wil op een andere manier verbinden met jezelf en met je lichaam. Je hebt weinig energie, je voelt je moe en futloos. Je hebt last van een constante gedachten-stroom en/of pieker-gedachten. Je hebt het idee dat je altijd 'aan' staat en niet echt tot rust komt. Je bent opzoek naar tools om in het dagdagelijks leven toe te passen. 

Door middel van de technologie van Kundalini yoga zijn deze tools binnen je handbereik.

 

Wanneer je regelmatig Kundalini yoga beoefent, zal je gemakkelijker kunnen omgaan met dagdagelijkse uitdagingen, je gaat meer energie ervaren. Je ononderbroken stroom van gedachten ga je leren stop te zetten. Je krijgt een meer ontspannen lichaam. Je komt tot innerlijke rust. En er ontstaat een diepere verbinding met je eigen innerlijke kracht. ​

Ik ontmoet je graag op de mat. 

Waar kan je me vinden? 

GENK

Ottachi House

Maandagavond . 19u30 - 21u00

Enkele les: 15 euro

10 beurtenkaart: 130 euro 

ONLINE - Live 

In jouw eigen ruimte 

Vrijdagochtend . 06u00 - 07u00

Enkele les: 15 euro

10 beurtenkaart: 130 euro

INDIVIDUELE SESSIES

Atelier is
Genk

Op afspraak

De sessies worden op jouw individuele noden afgestemd. 

Bijdrage: 70 euro per sessie 

Are you ready to go on a journey within? 

Praktische informatie 

Wat heb je nodig? 

Jezelf, een yogamat, optioneel een schapenvacht, een zitkussen, een dekentje en warme sokken voor tijdens de relaxatie. 

Goed om te weten. 

Eet geen te zware maaltijd voor de les. 

&

Ik zorg voor de thee. 

Iedereen is welkom

Kundalini yoga is voor iedereen toegankelijk, je hebt er geen specifieke yoga ervaring of flexibiliteit voor nodig. 

Irene M. 

"Al vanaf de eerste les kundalini yoga een weldadig effect.
De opbouw en combinatie van de ademhalingsoefeningen, meditatie, lichaamshoudingen en -oefeningen geven een resultaat welk tegelijkertijd rustgevend en energiek is en vaak nog dagen voelbaar.
Dank aan Inge voor haar fijne rustige uitstraling, telkens weer een nieuwe combinatie van oefeningen en altijd een lekkere thee achteraf!
Hier maak je graag tijd voor."

Kundalini yoga

Waar het bij veel yoga soorten vooral om de asana’s (houdingen) gaat, ligt de focus bij Kundalini yoga op meerdere aspecten tegelijkertijd. We maken gebruik van ademhalingstechnieken (pranayama), oogfocus, handhoudingen (mudras), het zingen van mantra’s (chanting), meditatie en kriya’s. Door deze combinatie van technieken kun je een hogere staat van bewustzijn bereiken. Kundalini yoga wordt daarom ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd. 

 

De asana’s die je uitvoert tijdens een les Kundalini yoga zijn niet ingewikkeld, doch volgen ze elkaar in sneller tempo op. Deze snelheid, gecombineerd met ademhalingstechnieken (pranayama), oogfocus,… zorgt ervoor dat je chakra’s worden geopend en de Kundalini-energie of de oer-energie die in je lichaam ligt opgeslagen vrijkomt. Dit proces wordt nog eens versterkt door het zingen van mantra’s. 

 

Het bijzondere van Kundalini yoga is dat je het effect ervan direct kunt voelen. Na afloop van de les zul je de vrijgekomen energie nog lang door je lichaam voelen stromen. Kundalini yoga maakt je niet alleen energieker en bewuster op korte termijn. Als je het regelmatig beoefent, merk je dat zowel op spiritueel als op een meer praktisch niveau. Op langere termijn kan deze yogavorm je helpen groeien als mens en je tools geven om kalmer en bewuster in het leven te staan.

IMG_0012.jpg
bottom of page